Tapahtuneet

Elokuun 11 pv -22 kokoonnuimme Ilola Innissä, keskustelu oli vapaata ja ruoka oli hyvää. Meille kerrottiin Ilola Innin historiaa joka oli yli sata vuotta vanhaa. 

Syyskuun 8:s pv saimme tutustua Sysmän uuteen Yhteiskouluun.  Oppaana oli vararehtori Tuula Vuorinen. Paljon oli uutta ihmeteltävää koulumaailmassa. 

Hämeenpiirin seniorifoorumin suosituksia ikääntyneiden ruokailuun!


Olemme kokoontuneet loka- ja marraskuussa. Lokakuussa pidettiin syyskokous jossa Bror ja Kyllikki ilmoitti siirtyvänsä Lahden senioreihin. Olavi ja ja Helvi Rantanen jää pois hallituksesta. Molempien pariskuntien vakituinen koti on Lahdessa. 

Marraskuun kokouksessa toivotettiin tervetulleeksi uudet jäsenet Eeva ja Pekka Kantonen.                                                                                                       Jocke piti esitelmän Virtaan voimalaitoksen historiasta ja tämän päivän tilanteesta- kosket vapaaksi, aiheesta keskusteltiin kiinnostuneina.

Kirja-arvonnan, Lundberg: Jää, voitti Eeva Kantonen 

Jäsenmaksu on edelleen 20€-vuosi ,plussana Patina- lehti joka ilmestyy  viisi kertaa vuodessa. Jäsenmaksu toivotaan maksettavan tilille:OP Sysmän kansalliset Seniorit: Fi10 5447 0640 0126 62


Joulujuhlassa kiiteltiin pitkäaikaista puheenjohtajaa Broria ja hänen vaimoaan Kyllikkiä. Heistä tuli kesäsysmäläisiä. Kaikkea hyvää heille

Kiitoskukat sai myös hallituksen pitkäaikaiset jäsenet Olavi ja Helvi.  He jatkavat mukana olemalla.

Bror muistelee menneitä. Nautimme jouluaterian ja seurustelimme ja lopuksi lauloimne joululauluja. Hyvää joulun aikaa ja parempaa Uutta vuotta 2023 .

VUOSI 2023 on jo alkanut ja kerhotoiminta myös.

Ensimmäinen kokous oli Sysmän kirjakaupassa, kun Uoti piti talvilomaa.

Lounas oli Heikki Oksasen valmistama kalakeitto lisukkeineen. 

Mielenkiintoisen esitelmän piti Hämeen aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Kai Naumanen, aiheena "Ajankohtaista puolustusvoimista".

Uusi jäsenemme Veikko Kyllönen esitteli lyhyesti itsensä.

Kirja-arvonnan, Hemingway: Kenelle kellot soivat,voitti EevaHirvikoski.  Paikalla oli 16 yhdistyksen jäsentä.


Helmikuun lounastapaaminen pidettiin 13.2.-23 Uotissa. Metsien ja luonnon ennallistaminen oli aiheena Päijät-Hämeen Metsänhoitoyhdistyksen toiminnanjohtajan Jari Yli- Talosen aiheena, joka aikaan sai vilkkaan keskustelun.

Kokouksen alussa vietimme hiljaisen hetken Irma Holapan muistoksi.

Kokouksessa hyväksyttiin tilikauden 1.1-31.12.2022 tilipäätös sekä vuosikertomus vuodelta 2022.  

Kirja-arvonnan, Dan Brown: Kadonnut symboli, voitti Antero Pihamaa.

Yhdistykseemme liittyi taas uusia jäseniä, kaikki ovat tervetulleita joukkoomme.

Maaliskuussa to.9.3  lounaskokous pidettiin ravintola Uotissa. Vierailijana muistiluotsi Virpi Veijanen aiheena muisti ja sen sairaudet. 

 Pidettiin myös sääntömääräinen kevätkokous.

Paikalla oli 22 yhdistyksen jäsentä.

Kirja-arvonnan, Dumas : Musta tulppaani, voitti Tuula Vuorinen.

HUHTIKUUN lounaskokous pidettiin 13.4 Uotissa. Paikalla oli 13 jäsentä,  Esitelmän piti kirjastonhoitaja Riikka  Junttila, aiheena Sysmän Kirjakylä- yhdistyksen sekä kirjaston  kuulumiset. Kirja-arvonnan "Piin parhaat" voitti Irja Perttula.

Kevätretki Hennalan sotilaslääketieteelliseen toteutuu, sekä ruokailu upseerikerholla to.11.5.-23.Lähtö  matkahuollon pihalta klo 9.00. Matkan hinta 40€ henkilö. 

Syyskausi alkaa to. 14.9.Lähempänä lisätietoja. 

Toukokuun 13 pv teimme retken Lahden Hennalassa Sotilaslääketieteen museoon, jossa oli paljon katseltavaa ja kuunneltavaa opas museomestari Seppo Toivosen kertomana. Hyvin mielenkiintoista historiaa. Lounaan nautimme upseerikerhon ravintolassa. Nyt kesän viettoon ja syksyllä tavataan

Syyskuun ensimmäisessä tapaamisessa uusi puheenjohtajamme Tuula Vuorinen esittäytyy.

Tuula ja Irma oli 21.9-23 Pajulahden liikuntakeskuksessa, aiheina mm.miten hankimme lisää jäseniä toimintaamme. Myös vireyden säilyttäminen: jousiammunta, curling ja sulkapallo oli ohjelmassa. Nautimme hyvästä seurasta ja myös hyvästä ruuasta . Erilaisia uusia ideoita toimintaamme tuli mukaan. Hyvää syksyä kaikille!